Tatran Prešov - MŠK Žilina 4:5 na 11-tky

01.11.2011 Celý región

1. FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 2:1 (1:0), na strely zo značky pokutového kopu 4:5
Góly: 45. Krajník, 71. Guba - 57. Ceesay
Rozhodoval: Ježík
ŽK: Macko, Katona, Papaj - Angelovič, Mráz, Deza
1451 divákov
Prvý zápas 1:2, do semifinále postúpila Žilina.
Zostavy a striedania:
Tatran: Plánička - Kolbas - Piter-Bučko, Petráš, Krob - Krajník - Pribula (67. Guba), Macko (52. Katona), Adam, Papaj - Bernardo (77. Lipták)
MŠK: Krnáč - Mabouka, Piaček (65. Kerla), Ondráš, Mráz - Štrba (56. Deza), Pečovský - Angelovič (46. Ceesay), Barčík, Pich - Střihavka 
 
Prešovčanom, aj keď podali veľmi dobrý výkon, sa postúpiť do semifinále pohárovej súťaže nepodarilo. V zaujímavom zápase si Žilinčania vybojovali postup v penaltovom rozstrele. V prvom polčase nepremenili šance Krajník, Adam, z hostí Barčík. Domáci sa ujali vedenia v 45. minúte, keď po centri Kroba zo štandardnej situácie otvoril gólový účet zápasu Krajník. V druhom polčase sa hral lepší futbal. Bolo v ňom viac šancí i zaujímavých momentov. V 57. minúte vyrovnal stav súboja krížnou strelou Ceesay. V 62. minúte Kolbasovi výbornú hlavičku vyrazil brankár Krnáč na rohový kop. V 71. minúte po rýchlej kolmej akcii dal víťazný gól Prešova Guba. V penaltovom rozstrele mali viac šťastia hostia. Jediný gól druhej sérii nepremenil Kolbas.

Štefan Tarkovič, tréner Tatrana: \"Veľmi sme chceli dosiahnuť víťazstvo a potvrdiť domácu výhru s Trnavou. Prvý polčas nebol z naše strany optimálny, vytvorili sme si dve šance, jednu premenil Krajník. V druhom sa hral otvorenejší futbal, do hry sme dali viac ofenzívnych hráčov. Zranenie Bernarda však ovplyvnilo náš ďalší výkon. Som rád, že sa presadil Guba, penalty sú lotéria, šťastena sa priklonila na stranu súpera.\"
Ľubomír Nosický, tréner MŠK: \"Videli sme vyrovnaný dvojzápas. Domáci potvrdili svoj zápas s Trnavou. V penaltovom rozstrele sme boli šťastnejší. Zápas svojou úrovňou nesklamal, bolo v ňom dosť vzrušujúcich okamihov. V druhom polčase sme išli do rizika, hral sa otvorený futbal. Oba tímy sa snažili vybojovať si postup.\" 
 

Vyberte región